Vochtbestrijding specialisten

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding = vakwerk

Voorkomen is beter dan genezen

Ten opzichte van enkele tientallen jaren geleden is de kennis over woningbouw en het gevaar van vocht veel groter geworden. In toepassing met moderne productietechnieken kan men daardoor gebouwen realiseren die beter beveiligd zijn tegen vocht. Aan de andere kant is door de snelheid van bouwen de kans op constructiefouten groter geworden waardoor vochtschade weer toeneemt.

Hoe dan ook, het is beter om tijdens de bouw reeds maatregelen te nemen zoals het plaatsen van horizontale vochtwering en het gebruik van goede isolatie en ventilatie technieken.

Bijna elke woning heeft problemen

Hetzij door de leeftijd van de woning, hetzij door constructiefouten: uit bijna elk onderzoek blijkt wel dat in Nederland er veel overlast is van teveel vocht in huis, met alle schadelijke gevolgen van dien:

  • Vocht tast alle bouwmaterialen aan
  • Vocht zorgt voor rotting van bouwmaterialen
  • Vocht veroorzaakt schimmel, zwamvorming en ongedierte
  • Vocht tast de gezondheid van de mens aan
  • Slecht gebouwde, vochtige woninge veroorzaken hoesten en kortademigheid.

Advertenties

Opsporen van de vochtoorzaken

Om de oorzaken van vocht te achterhalen, begint men meestal wel met het analyseren van de problemen. Stap voor stap, aan de hand van een checklist wordt er uiteindelijk een (beperkt of groot) plan van aanpak opgesteld.

Oplossen van vochtoorzaken ofwel vochtbestrijding

Het bestrijden van de symptomen van vocht is slechts 1 kant van het verhaal. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van vochtvreters. Dat zijn echter lapmiddelen die niet de feitelijke oorzaak van het hoge vochtigheidsgehalte aanpakken.

Overige vochtwering methodes Afhankelijk van de situatie kan het zinvol zijn een drainaige rondom de woning aan te (laten) leg...

«   1 2

Gratis Offerte (klik op de geel/oranje button)

Devochtbestrijder.be is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen. Werkzaamheden die wij u kunnen aanbieden:

gratis vochtbestrijding offerte aanvragen
ISOLEADS