Vochtbestrijding specialisten

Mossen en algen

Wat is mos ?

Mos is een heel eenvoudig type plant, echter zonder conventionele wortels, stam en bladeren. Het behoort tot de klasse Bryopsida dat weer onderdeel si van de Bryophyta. Dit laatst betekent de eerste groene land planten die tijdens de evolutie zijn ontstaan. Het vermoeden is dat mos ontstaan is uit zeer primitieve planten. Mos heeft zelf geen andere soorten voortgebracht.

Daar mos geen traditioneel wortelstelsel heeft kan het alleen maar groeien op vochtige locaties zoals op vochtige boomstammen én muren, paden e.d. Meestal groeit het verticaal. Mos wordt gebruikt als opvulmiddel, tuindecoratie en soms als voedsel voor dieren.

Mos is dus duidelijk een teken dat er een vochtige ondergrond aanwezig is.

Wat zijn algen ?

Algen zijn een grote en diverse groep van eenvoudige organismeses die veel voorkomen in de open zee. Ze zijn fotosynthetisch zoals planten, maar simpeler omdat ze bepaalde organen missen zoals wortels en bladeren. Bepaalde algensoorten zijn nauw verwant aan bacteriën.

Algen komen alleen voor op hele vochtige plekken.


Aanwezigheid algen en mossen is schade

De aanwezigheid van algen en mossen op vochtige ondergronden wordt gezien als vochtschade. De vaak glibberige organismes zorgen voor een continuering van het vocht in de muur en zijn een broedplaats voor allerlei kleine schadelijke andere organismes als bacteriën en insecten. Daarnaast ontsiert het de aanblik van een gebouw.

 

Advertenties

Schade boven de grond: krimp en uitzetting

Door weersinvloeden staan gevelmetselwerk, dak en kozijnen continu onder invloed van wisselende vochgehaltes en wisselende temperaturen en de wisselwerking van nat worden en opdrogen. De materialen van de woningen zetten daardoor op continu basis uit en krimpen weer in, waardoor scheurvorming ontstaat waardoor water en waterdamp kans zien de constructie binnen te dringen. Door vorst zet het water weer uit en worden de scheuren groter.

Vochtig metselwerk is daarnaast een uitstekende voedingsbodem voor mossen en algen.

 

Verwijderen mos en algen

Het verwijderen van mos en algen dient periodiek te gebeuren .Hiervoor zijn voldoende middelen in de handel te verkrijgen die hetzij met de hand hetzij net lagedruk water op moeten worden gebracht.

 

Gratis Offerte (klik op de geel/oranje button)

Devochtbestrijder.be is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen. Werkzaamheden die wij u kunnen aanbieden:

Opsporen vochtoorzaken
Kelderafdichting compleet
Muren injecteren
Impregneren buitenmuren
Onderkappen muren
Betonreparatie
Grondstabilisatie
Ventilatie
Constructief verlijmen
gratis vochtbestrijding offerte aanvragen

Overzicht gevolgen van vochtproblemen

Schimmelvorming Bij permanent vochtige binnenmuren en plafonds is het een kwestie van tijd wanneer er schimmelvor...

Gezondheidsproblemen Een te hoge vochtigheidsgraad binnen schaadt de gezondheid. Ademhalingsproblemen, allergie n, reu...

Zwamvorming Huiszwammen (merulius lacirmans) ontwikkelen zich onder gunstige omstandigheden van temperatuur e...

Ongedierte Ongedierte is een term toegepast op verschillende soorten dieren en insecten die als hinderlijk c...

Aantasting materiaal Elk onderdeel van een gebouw dat voortdurend en zonder bescherming blootgesteld wordt aan vocht w...

Hoge energierekening Vochtige muren en een vochtige vloer veroorzaken een onbehaaglijk gevoel vanwege de hoge luchtvoc...

Waterschade Vocht is de grootste vijand van elk gebouw. Door een overmaat aan vocht zowel in de lucht als gec...

Mossen en algen Mos is een heel eenvoudig type plant, echter zonder conventionele wortels, stam en bladeren. Het ...

Zilvervisjes Zilvervissen of zilvervisjes (de Lepisma Saccharina( zijn een veel voorkomende plaag in huishoude...

Advertenties

ISOLEADS