Vochtbestrijding specialisten

Hoge energierekening

Meer stoken = hogere energierekening

Vochtige muren en een vochtige vloer veroorzaken een onbehaaglijk gevoel vanwege de hoge luchtvochtigheid. Daarnaast verliezen muren en vloeren hun isolerende en warmtebehoudende werking indien ze vochtig zijn. Het gevolg hiervan is dat er niet alleen fors meer geventileerd moet gaan worden, maar dat er ook meer en warmer gestookt moet gaan worden, wat natuurlijk kostenverhogend werkt.

Bij 10 % stijging vochtgehalte: hoge kosten

Door het verlies van warmte-isolatie loopt bij een stijging van slechts 10 % vochtigheidsperscentage het warmteverlies op tot het dubbele. Om dan een comfortabel aanvoelende vloer, muren en leefklimaat te krijgen, moet bij een vochtige woning meer gestookt worden dan bij ee niet-vochtigewoning

Aanbrengen isolatie werkt energiebesparend

Het aanbrengen van isolerende maatregelen als dubbel glas, kruipruimte isolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie e.d. werkt energiebesparend en derhalve kostenbesparend. Echter isolatiemateriaal en vocht gaan niet goed samen:

Spanning tussen isolatie en vochtwerendheid

Met betrekking tot de woningbouw en energiebesparing wordt er al vele jaren gesproken over thermische isolatie, zoals spouwmuurisolatie, maar ook dubbel glas, dakisolatie en dergelijke. Bij thermische isolatie is het van groot belang dat de materialen poreus zijn en een open structuur hebben., waarbij de lucht in de poriën als isolator fungeert. Echter hebben deze isolerende middelen een waterabsorberend vermogen. Dit betekent dat een goed geïsoleerd huis, dat echter niet goed vochtwerend is gemaakt, weinig profijt zal hebben van de isolatie aangezien deze haar werking zal verliezen van doorslaand vocht, optrekkend vocht, condensatie of andersoortig.

Investering in vochtwering levert op !

Vocht vermindert ook de verkoopwaarde

Een vochtige woning is minder waard dan een droge woning. Bij verkoop zal een ieder merken dat een natte kelder, optrekkend vocht, een bedompte lucht, witte muuruitslag e.d. sterk dempend zal werken op de mogelijke verkoopprijs van de woning. De aanname is dat de investering in vochtwering en vochtbestrijding en herstel van aangetaste materialen een beter rendement oplevert dan de investering in een nieuwe keuken, inzake de verkoop van de woning.

Advertenties

Gratis Offerte (klik op de geel/oranje button)

Devochtbestrijder.be is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen. Werkzaamheden die wij u kunnen aanbieden:

Opsporen vochtoorzaken
Kelderafdichting compleet
Muren injecteren
Impregneren buitenmuren
Onderkappen muren
Betonreparatie
Grondstabilisatie
Ventilatie
Constructief verlijmen
gratis vochtbestrijding offerte aanvragen

Advertenties

ISOLEADS