Vochtbestrijding specialisten

Verticale vocht doorslag

Verticale vochtdoorslag c.q. doorslaand vocht

Aangetaste muur

Wat is verticale vocht doorslag ?

Verticale vocht doorslag oftewel doorslaand vocht is meestal een combinatie van regen en wind die ervoor zorgen dat water met kracht tegen de gevel geslagen wordt. Met name bij beschadigde muren of oud voegwerk kan op die manier vocht diep in de constructie dringen en uiteindelijk zorg dragen voor een complete doordrenking van de muur en doorslaan naar de binnenmuur of de binnenkant van de muur met alle gevolgen van dien.

Ook water via fundering is verticale vochtdoorslag

Ook oppervlaktewater en grondwater dat zijlings tegen de fundering aankomt en zich daar een weg baant (bijvoorbeeld via scheuren) wordt gezien als verticale vochtdoorslag ofwel doorslaand vocht.

Water tast baksteen, cement en beton aan

Het continue bombardement van de muur zal in de loop van tientallen jaren tot gevolg hebben dat de stenen en het metselwerk aangetast en beschadigd worden. Hierdoor krijgen schimmels en mossen de kans zich te ontwikkelen. Deze organismes zullen op hun beurt de mortel verder aanvreten waardoor

Advertenties

Plantgroei bevordert doorslaand vocht !

Hoewel het er prachtig uit kan zien is het zeer onverstandig om klimplanten tegen de gevel op te laten groeien aangezien de wortels zich diep in de bakstenen en het cementmortel graven en daardoor de waterdichtheid van de muur aantasten. Hierdoor kan vocht gaan doorslaan en zullen daarnaast ook mossen, algen en schimmels zich op de muur gaan nestelen. Het uiteindelijke resultaat is dat de muur geheel gerenoveerd zal moeten worden.

Wat te doen ? Impregneren of hybrofoberen

Een muur die heel erg aangetast is zal wellicht vervangen moeten worden of een combinatie van voegen uithakken, opnieuw voegen en impregneren is een oplossing.Klik hier voor meer informatie over impregneren muren.

Gratis Offerte

Devochtbestrijder.be is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

gratis vochtbestrijding offerte aanvragen

Advertenties

Vocht in huis door wasmachine en droger

 
ISOLEADS